Министерството на образованието е първото, което ще последва примера на министър-председателя Кирил

...
Министерството на образованието е първото, което ще последва примера на министър-председателя Кирил
Коментари Харесай

МОН изпревари МС - въвежда зелен сертификат от 24 януари

Министерството на образованието е първото, което ще последва образеца на министър-председателя Кирил Петков и ще вкара " зелен документ " за всички свои чиновници. Ако в Министерски съвет обаче мярката влиза в действие на 7 февруари 2021 година, то за администрацията на просветното ведомството тя ще стартира да работи още по-рано - на 24 януари 2022 година Това планува заповед на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков, съобщиха от ведомството му.

От тази дата във всички здания на МОН ще се влиза единствено със " зелен документ "  - годен документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване. Бързият антигенен тест ще е годен до 48 часа, а PCR пробата - до 72 часа. Министерството няма да провежда лаборатория на своя територия, показват оттова. Няма да се изисква " зелен документ "  от деца и от жители, които идват единствено до приемната на МОН, с цел да подават документи.

Хората, които не могат да се ваксинират по здравословни аргументи, показват медицински документ, който удостоверява това. Служителите на МОН, които нямат " зелен документ ", ще работят отдалечено, в случай че дилемите им разрешават това, или ще би трябвало да излязат в отпуск.

Преди това и районния министър Гроздан Караджов отвори приемна за жители, в които от хората се изискваше да предоставят сертификат за преболедуване на Covid-19 или имунизиране, а при липса на подобен министерството бе осигурило бързи проби, които да бъдат направени на място.

Заповедта на премиера Петков пък вкарва " зелен документ " за чиновниците на МС от. Той няма да се изисква от съдиите и чиновниците в Конституционния съд, представителите на медиите, жителите и юридическите лица, подаващи документи, тъжби и сигнали, лицата до 18-годишна възраст.

Предстои кабинетът да напише проект за поетапно въвеждане на зелен документ за цялата администрация, така наречен проект " администрация без коронавирус ". Най-рано това може да стане чак през март.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР